Son Yazılar

Mutlu çalışanlar için 'Serotonin' formülü!

By VEKA MEDYA - 24 Aralık 2016 Cumartesi No Comments
Önizleme
Türkiye'de esnek çalışma ve esnek yan haklar uygulamalarını başlatan ilk firmalardan biri olan AstraZeneca, Serotonin isimli proje grubuyla iş-özel yaşam dengesini sağlamaya odaklı pek çok motivasyonel uygulamayı hayata geçirdi. Serotonin, Pazartesi kahvaltılarından sosyal sorumluluk projelerine ve esnek çalışma saatlerine kadar pek çok proje geliştiriyor.

Serotonin grubu, AstraZeneca'da 2014 yılında, çalışanların iş ve özel yaşam dengesini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla kuruldu. Her departmandan bir temsilcinin bulunduğu grup, kendi departmanlarının ihtiyaçlarını belirleyerek, ortak ihtiyaçları AstraZeneca Türkiye Yönetim Kurulu'na iletiyor. Yönetim Kurulu değerlendirmeleri sonucunda ortak ihtiyaçlara yönelik aksiyon planları geliştiriliyor ve öneriler hayata geçiriliyor. Çalışanların okulların ilk ve son günlerinde yarım günlük idari izin alarak çocuklarının yanlarında olmasını sağlayan "Annem & Babam Yanımda" uygulaması, evden çalışma haklarını kullanmaya teşvik edici uygulamalar, toplantı odalarını daha keyifli hale getirebilmek adına salonlara sevilen tatil beldelerinin adının verilmesi ve odaların bu tatil beldelerinin resimleri ile giydirilmesi bu çalışmalardan sadece bir kaçı.

Serotonin Grubu'nun en belirgin çalışması haftanın her iş gününe özel konseptler belirlemesi. Bu çalışma doğrultusunda AstraZeneca Türkiye'de haftanın her günü farklı konseptler ile yaşanıyor:


Sendromsuz Pazartesi: Her Pazartesi sabahı merkez ofiste kahvaltı organizasyonu yapılıyor. Böylece Pazartesi sabahlarına tüm çalışanlar birlikte kahvaltı yaparak başlıyorlar.

Sağlıklı Salı: Salı günleri çalışanlara sağlıklı ikramlar yapılarak, harekete teşvik eden görseller ofislere yerleştiriliyor. Örneğin; AstraZeneca çalışanları Salı günleri, asansör kullanmak yerine, merdiven ile ofislerine çıkıyorlar.

Sessiz Çarşamba: Çarşamba günleri AstraZeneca Türkiye ofisine sessizlik hakim oluyor. Çalışanlar daha etkin ve konsantre çalışabilmek adına Çarşamba günleri yüksek sesle konuşmamaya, telefonun sesini açmamaya hassasiyet gösteriyorlar.

Paylaşımcı Perşembe: AstraZeneca, çeşitli yardım ve sosyal sorumluluk aktiviteleriyle ilgili bilgilendirme ve paylaşımlarını Perşembe günleri yapıyor. Ayrıca AstraZeneca Türkiye çalışanlarını yönlendirmek adına, bu konuda bilirkişileri konuşmacı olarak ağırlıyor.

Trafiksiz Cuma: Cuma günleri çalışanların trafiğe kalmamasını, hafta sonlarına erken başlamasını ve ailelerine erken kavuşmalarını sağlamak adına AstraZeneca Türkiye'de, Cuma günleri kışın 16.00'da, yazın ise 15.00'da mesai bitiyor.

AstraZeneca Türkiye, çalışan sadakatini ve bağlılığını güçlendirmek amacıyla çalışanların memnuniyetinin düzenli olarak ölçüldüğü ve geri bildirimlerinin alındığı anketleri düzenli olarak yapıyor. Serotonin Grubu da bu kapsamda 2014 yılı sonunda tamamlanan Bağlılık Anketi sonucunda çalışanlardan alınan geribildirimler doğrultusunda yenilikçi uygulamaları tasarlamak için oluşturulmuştu. Serotonin adı verilen bu proje grubu sayesinde, iş-özel yaşam dengesine önem veren çok sayıda motivasyonel uygulama hayata geçirildi. Grup çalışan görüş anketi sonuçlarına göre belirlenen konularda pozitif değişim yaratmak amacıyla AstraZeneca Türkiye genelinde çalışmalarına devam ediyor.

Yorum yapılmadı " Mutlu çalışanlar için 'Serotonin' formülü! "