Son Yazılar

İyi bir bakımla her zaman genç kalmak mümkün mü?

By VEKA MEDYA - 26 Mayıs 2017 Cuma No Comments
Önizleme
Duş jelleri cilde zararlı mı? Günlük cilt bakımı nasıl olmalı? Cilde sabun sürünmeli mi? Bu soruların cevapları haber detayımızda.

İyi bir bakımla her zaman genç kalmak mümkün mü? Doğru bakım nasıl uygulanmalı? Transmed Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, cilt bakımıyla ilgili en yeni uygulamaları cevapladı.

Kış aylarında cilt tiplerine göre günlük cilt bakımı nasıl yapılmalı, cildimnizi nasıl korumalıyız?
Kış mevsiminin gelmesi ve havanın soğuması, çevresel faktörlere açık olan cildimizi olumsuz etkilemektedir. Bu etkilenmeyi minimuma indirmek amacıyla cilt tipinize uygun olan doğru ürünün kullanılması ve doğru beslenme yanı sıra klinikte uygulanabilecek birtakım cilt canlandırma metodları da faydalı olmaktadır. Her cilt tipinde de kış bakımında çok önemli basamak olan temizliğin ihmal edilmeden sabah-akşam yapılması ve uygun nemlendirici ürünlerin kullanılması esastır. Her ne kadar güneş etkisini göstermese de kış mevsiminde de mutlaka SPF 15 içerikli güneş koruyucular düzenli kullanılmaya devam edilmelidir. Özellikle kuru ciltlerde soğuk hava koşullarına karşı kullanılan ürünler daha yoğun içerikli olmalıdır.

Kişinin yanından ayırmaması gereken bakım ürünleri nelerdir?
Koruyucu, besleyici ve nemlendirici kremleri yanımızdan ayırmamalıyız.

Kış aylarında daha sık görülen siyah noktalardan kurtulmak için ne öneriyorsunuz?
Kış mevsiminde artan hava kirliliği düşük nemin de katkısıyla ciltteki porlarda tıkanmaya ve sonuçta ciltte kirliymiş izlenimi veren siyah noktaların oluşumuna yol açar. Por temizliğinde alüminyum tuzlarıyla yapılan mikrodermabrazyon işleminin ve düzenli aralıklarla uygulanan kimyasal peeling seanslarının önemi büyüktür. Soğuk etkisiyle cilde giden damarlarda meydana gelen daralma etkisiyle oksijenlenmede azalma meydana gelir. Ciltte kan dolaşımını düzenleyerek oksijen miktarında artma sağlayan ve sonuçta mat görünümü ortadan kaldırarak canlanma etkisine yol açan kırmızı diyot ışığı (Omnilux) te cilt bakımına ek tedavi olarka uygulanabilir.

Kışın soğuktan daha çok dudaklar ve eller zarar görüyor. Dudaklar neden çatlar, soğuktan korumak için nelere dikkat etmek gerekir? El bakımı için sadece el kremi kullanmak yeterli mi? Ne sıklıkta, nasıl ürünler tercih edilmeli?
Yüzdeki ve ciltteki yer yer pullanmalar, çatlaklar yağ bezlerinin yetersiz işlev görmesinden kaynaklanabileceği gibi, yüzü alkali sabunlarla ve sıcak su ile yıkama, soğuk hava, düşük nem oranına sahip şehirde yaşama, güneş ışığına yoğun maruziyet, az su tüketilmesinden de kaynaklanabilir. Yaşlanma sonucunda cilt destek dokusundaki hyaluronik asidin azalmasına bağlı olarak cilt altı tabakada az su tutulması da en önemli etkenlerdendir.

Yüz cildinde canlanma etkisi yapan vital-antiaging ve omnilüx, aynı zamanda soğuk hava etkisiyle kuruyan ve cansızlaşan ellerde de uygulanabilir. Yüzeyden uygulanan nemlendirici ve bakım kremleri, gün içinde ellerin sık olarak suyla teması sonucu yeterli miktarda etki gösteremez. Transmed'de cilt altına uygulanan, tamamen doğal yapıdaki"hyaluronik asid" içerikli "vitality el" ve yüzeydeki lekelere uygulanan plazmalıte ile ellerinizin nemini arttırmak ve dolayısıyla daha yumuşak, gergin ellere sahip olmak mümkün. Ayda bir kez "vitality el uygulaması" üç kez yapıldıktan sonra koruma amaçlı 6 ayda bir uygulamaya devam etmek mümkün. Lekelere yönelik plazmalıte ise üç hafta ara ile 4-6 seans genellikle olumlu sonuçlara yol açmaktadır.

Birçok koruyucu kozmetik ürün var. Krem veya serum benzeri ürünleri alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Cildinizdeki problemlere uygun içerikli ürünler olmalı. Özellikle son yıllarda bizimde uyguladığımız kişiye özel ürün içerikleri ile hazırlanan kremler kullanılmaktadır.

Sabun da cildin kurumasına neden olabiliyor? Sabun seçimi ve kullanımı nasıl olmalı?
Genelde PH seviyesi düşük sabunlar tercih edilmelidir. Ancak yüzde sabun kullanımını çok önermiyoruz. Evde yüz temizliği cilde uygun yıkama jelleri ve temizleme sütleri ile yapılmalı.

Kışın çoğu kişi cilt temizliği için saunayı tercih ediyor. Sauna cilt için yararlı mıdır? Cildi nasıl etkiler?
Sauna cilt bakımı için uygun bir yöntem değildir.

Duş jelleri cildi kurutur mu? İçerdiği parfüm cilde zarar verir mi?
Kurutmaması için cilde uygun içerikli duş jelleri ve arkasından uygun vücut nemlendiricileri kullanılmalıdır.

Hyaluronik asidin jel formatında yüzeyel enjeksiyonlarla cilde uygulanması nedir? Hangi durumlarda, kimlere yapılmasını öneriyorsunuz?
Soğuk havanın etkisiyle birlikte farklı cilt tiplerinde değişen oranlarda kuruma ve bunun sonucunda da ince kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir. Normal hava şartlarında ihtiyaca karşılık veren ev cilt bakım ürünleri de giderek yetersiz gelmeye başlar. Bu nedenle birtakım destek müdahalelerle cildi canlandırmak gerekir. Bunlardan biri vital-antiaging olarak adlandırılan, milyonlarca sayıda jel kıvamındaki hyaluronik asidin, yüze oldukça yüzeyel enjeksiyonlarla uygulanmasıdır. Sonuçta hyaluronik asidin su tutma özelliği cilde nemlenme ve aydınlanma olarak yansır.

30 yaşından sonra her cilt tipine uygulanabilrmektedir. Doğru uygulandığı takdirde hiçbir yan etkisi yoktur. Vital anti-aging uygulamasında cildin altına enjekte edilen karışım, en az sizin kadar doğal olarak varolan saf&berrak ve jel görünümlü hyaluronik asit partiküllerin eşidir. Kolaylıkla enjekte edilen bu akışkan karışım, deri altına verildiğinde, cildi sıkılaştırır ve taze, doğal bir canlılık, daha genç ve sağlıklı bir görünüm verir. Herhangi bir ön test yaptırmanız gerekmez, uygulama 15-20 dakikada tamamlanır.

Cildi canlandıran omnilux, kırmızı diyot ışığı bakımı cildi nasıl etkiliyor? Hangi durumlarda, kimlere yapılmasını öneriyorsunuz?
Cildin kırmızı ışık ile uyarılarak, kan dolaşımının düzenlenmesi ve cildin beslenme ve oksijenlenmesinin artması ve kollajenin yenilenmesi sağlanmaktadır. Saf ve hafif kırmızı diyot ışığı ile ciltteki kan dolaşımını hızlandıran, hücre yenilenmesini ve toksinlerin atılmasını sağlayan Omnilux, yorgun ve çevre koşullarından olumsuz etkilenmiş yüzlerde oldukça başarılı.

Omnilux cinsiyet ayırımı yapmadan her cilt tipine uygulanabilen, herhangi bir kızarıklık ve kaşıntı yaratmadığı için de yoğun iş temposu olan herkesin öğle tatilinde bile gençleşmesini sağlıyacak ideal bir tedavi yöntemidir.. Işık tedavileri ile günümüzde yaşlanma etkileri giderilebilmekte ve cilt yeniden canlanabilmektedir. İşte Omnilux'ün sağladığı saf kırmızı diyot ışını ile ciltteki destekleyici yapılar uyarılarak cilt sıkılaşmakta, daha gergin ve daha canlı görünebilmektedir.

Yorum yapılmadı " İyi bir bakımla her zaman genç kalmak mümkün mü? "